Menu Sluiten

Sinterklaas 2021

Zaterdag 20 november was het zover! Sinterklaas kwam aan in Leersum. Vorig jaar konden de kinderen van Leersum nog meekijken hoe Sinterklaas het thuiswerken en Zoom vergaderen verging. Maar niets zo leuk als de Sint en zijn Pieten in levende lijven kunnen zien!

Het was tot het laatste moment spannend of Sinterklaas wel op tijd op het Kerkplein kon zijn. Klazien had zonder haar leesbril de verkeerde agenda gepakt en had de afspraak in de agenda van de Kerstman gezet. Heb je de filmpjes gemist? Kijk ze terug op ons YouTube-kanaal!

Gelukkig kon Sinterklaas de arreslee van de Kerstman lenen, en was hij maar een beetje te laat. Klazien heeft haar lesje geleerd en heeft veel duidelijker agenda’s gemaakt zodat ze het niet gauw weer verkeerd zal doen.

Hieronder een paar foto’s van de intocht.

EMM kwam aan met Hoofdpiet, assistent-Hoofdpiet en natuurlijk Klazien, de zus van Sinterklaas!
De Pietenband was natuurlijk ook van de partij. De kinderen hebben met de Pietenband samen leuke Sinterklaasliedjes gezongen.
Maar waar was Sinterklaas nou? Klazien legde aan de kinderen uit waarom het zo mis kon gaan met de agenda’s.
Inmiddels stonden er al een heleboel kinderen te wachten op Sinterklaas, waar blijft hij?
Daar komt hij! De Pieten komen de heuvel afgerend, helemaal buiten adem vertellen ze dat Sinterklaas in het Bosbad terecht gekomen is!
Gelukkig, daar is hij!! Jan was toevallig bij het Bosbad met de duofiets van de Schermerij, hij kon Sinterklaas een lift geven naar het Kerkplein. Bedankt Jan!
Wat een mooi welkom voor Sinterklaas! Heel veel kinderen uit Leersum stonden de Sint vol verwachting op te wachten.
Sinterklaas en Oranjevereniging Leersum hebben Helma heel hartelijk bedankt voor alle 35 jaren dat zij Sinterklaas heeft ontvangen in Leersum. Helma bedankt!
Onze dorpswethouder Hans Waaldijk kwam ook nog gezellig langs om een praatje te maken en Sint hartelijk welkom te heten.
Blomdance had eerder die middag ook al mooie dansen laten zien, ook met Sinterklaas erbij waren ze nog net zo enthousiast!

De intocht van Sinterklaas was weer een feest, waarvoor Sinterklaas en Oranjevereniging Leersum graag willen bedanken:

Deur Makelaars en familie Besseling voor het mede mogelijk maken van het strooigoed.
De muzikale begeleiding van E.M.M., de Majorettes en de Pietenband.
Blomdance voor de vrolijke dansvoorstelling.
De aanwezige dames van de EHBO.
De Schermerij voor de duofiets met chauffeur Jan Roelofs.
De verkeersregelaars, waaronder ons oud-bestuurslid Itje.
Alle andere vrijwilligers die hebben geholpen de intocht tot een feest te maken.